www.koreni.net
početna
arhiva
redakcija
kontakt
vaša pisma
linkovi
USDE
da li je baš tako
zaboravi ako možeš
između dva broja

Vaša pisma

26. maj 2004.

Draga redakcijo,

Nije mi prvi put da vam se obraćam, bez obzira da li ćete da objavite u rubrici "Među nama" ili ne, neko će da pročita i da izvrši selekciju.

Ne mogu da shvatim po kom kriterijumu Politika ustupa svoj udarni prostor raznim licima koji su provereni neprijatelji srpskog naroda, države i svega srpskog.

To se odnosi na članke i izjave g. Hobruka, g. Torova i još nekolicine, pa evo i g. Popovića.

Slušao sam svojim ušima i bio prisutan kada je pomenuti gospodin u Njujorku u društvu sa Slobodanom Pavlovićem i Milošem Vasićem u Metodistickom centru vatreno zagovarao uništavanje Srba, zemlje, ekonomije, kulture - sve u ime rušenja rezima Slobodana Miloševića. Naš narod kaže "dobar izgovor para vredi". Mnogi neprijatelji našeg postojanja su se "zalepili" za Miloševića kao izgovor za mnoge pogane reči koje su se više odnosile na narod i postojanje nego na rad i delo Miloševića.

Sada kada se deo demokratske javnosti protivi zakonu o Haškom tribunalu i uopšte pomoći optuženima za ratne zločine na teritoriji bivše SFRJ, zaboravilo se da je g. Popović branio na sudu u Zagrebu lice koje je u istoriji jedan od počinilaca najvećih znanih zločina na Balkanu Andriju Artukovica, drugo da je emigrirao, da je uživao punu pomoć svake vrste od anti-srpskog lobija u SAD. On nama danas servira, a Politika to dozvoljava, kroz "odgovore" i "polemiku" sa Ratkom Dmitrovićem da je rat za razbijanje SFRJ bio međudržavni i da su Srbi ti koji su kontrolisali JNA i uzeli je kao alat agresije na ostale demokratski orijentisane narode bivše SFRJ (misli se na Slovcence, Hrvate, muslimane, Šiptare i dr).

Sve laž do laži - prvo koristi se statistika u službi laži i konstruisanja događaja. Srbi kao većinski narod, to je tačno, imali su najviše regruta po broju u JNA, međutim oficirski kadar i to naročito onaj koji odlučuje je bio dijametralno suprotan broju vojnika, tako da su mnogi komandanti važnih resora JNA bili baš iz "ugroženih" naroda (Kolšek, Čad, Tus, Kadijević, zatim vojnu obaveštajnu službu su držali Hrvati (generali braća Mirković, ako se ne varam), i znatan broj "zelenih" starešina iz Crne Gore; SUP su kontrolisali Slovenci (Dolanc i ekipa), Finasije Slovenci, vladu Hrvati itd.

Znači, objektivna situacija je bila da su Srbi bili u realnoj nemogućnosti da kontrolišu JNA ili pak da je upotrebe za svoje ciljeve. To je velika laž.

Drugo, diplomatiju je u to vreme vodio Buda Lončar Hrvat, u Ujedinjenim Nacijama je ambasador opet bio Hrvat Silović uzgred njih dvojica su dozvolili formalnoj koaliciji (Austrija, Nemačka, Vatikan, Holandija i još neke zemlje) da internacionalizuju građanski rat i iznude željeno priznavanje Slovenije i Hrvatske od strane Nemačke i njenih satelita (austrijski ambasador u UN koji je predsedavao SB sakrio je bitne papire za SFRJ i nije ih prezentirao kako je bio obavezan ni Generalnom Sekretaru UN, ni SB, ni Skupštini UN i time je direktno uticao da se donese prva negativna, lažna rezolucija protiv snaga koje su se borile za očuvanje SFRJ i to uz direktnu pomoć Lončara i Silovića).

Ne komentarišem krivicu Miloševića za sve ono sto se desilo na prostorima SFRJ, mogu da dodam, da je trebalo da mu se sudi i presudi u Srbiji.

Popović je član anti-srpskog orkestra od dana prvog, ima previše valjanih dokaza o tome.

Ne znam zašto Politika sebe polako pomera na stranu glasogovornika anti-srpske koalicije u ime "demokratije".

Kada objavljuju članke ovakvih ili sličnih autora, novine na zapadu se potrude da u uvodnom komentaru daju obilje podataka o autoru, jer ljudi su zaboravni.

Hvala.

Jovan Mićić
Njujork

početna | arhiva | redakcija | kontakt | vaša pisma | linkovi | između dva broja
NIN
interNacional
SNP Svetozar Miletic
srpsko poslovanje