www.koreni.net
početna
arhiva
redakcija
kontakt
vaša pisma
linkovi
USDE
da li je baš tako
zaboravi ako možeš
između dva broja

INTERVJU SA NIKOLOM JANIĆEM, PREDSEDNIKOM SRPSKOG SAVEZA U ŠVEDSKOJ, ČLANOM SAVETA ŠVEDSKE VLADE PO PITANJU INTEGRACIJE I ETNIČKE RAVNOPRAVNOSTI I KOORDINATOROM UJEDINJENE SRPSKE DIJASPORE EVROPE

Još jedna srpska tragedija na pomolu?

"Slobodan sam da tvrdim da za još jednu eventualnu srpsku tragediju, koja je na pomolu, krivicu velikim delom snose isključivo srpski političari. Posebno oni koji su, svesno ili nesvesno, sve vreme zapostavljali činjenicu da je posao koji s uspehom godinama obavljaju Albanci za interes Albanaca na Kosovu i šire, za Srbiju mogla da obavi naša dijaspora..."

 

Klikni za prethodne brojeve
broj 49-50

POLITIKA

Na braniku "Badinterove Srbije"

Pravnici Pentagona su priznali: da po njihovim merilima i još uvek važećem međunarodnom pravu nije bilo nikakve “agresije Srbije” u regionu. Hoće li Slobodan Milošević, u svojoj odbrani pred Haškim tribunalom, bar pokušati da ovo iskoristi? Hoće li Srbi i Srbija na kraju biti jedini za koje neće važiti stavovi Badinterove komisije?


KOSOVO

Borba protiv "troglave aždaje" jednoumlja

Lobi bitka za Kosovo: Zašto se švedski TFF uključio u debatu o statusu Kosova

KOSOVO - Pogled iz Italije

Vodič u kosovsku nezavisnost

Sada se treba još samo jednom za svagda zapitati čemu je služilo zlokobno bombardovanje kojim je za 78 dana razorena bivša Jugoslavija. Posle toga bi trebalo da uslede drugačiji diskurs od nezavisnosti i samokritična tačka gledišta na Balkan.

INTERVJU - Leonid IvaŠov, penzionisani general-pukovnik i svedok na suĐenju MiloŠeviĆu

U Hagu sam morao da branim čast Rusije

Postoje čvrsti dokazi o tome da je nestabilnost u Jugoslaviji prva iskoristila kavkasko-albanska i turska narkomafija. - Odlučno tvrdim da nije bilo genocida na Kosovu 1999. godine. - Tužilac je pokušao da iskrivi smisao onoga što sam govorio na svedočenju

Hronologija, DRUGI deo

Stradanje srpskih porodica u Bosni

Ove godine će se “slaviti” desetogodišnjica završetka rata u Bosni i Hercegovini. U okviru tog jubileja naćiće se u centru pažnje svetske javnosti pre svega dva događaja – pad Srebrenice i Dejtonski sporazum. Ovom hronologijom, koju je ekskluzivno za Korene zastavio Milivoje Ivaniševic, direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskom narodom u Bosni, želimo da potsetimo na jednu užasnu i prećutanu dimenziju rata u BiH – ubijanje i gašenje celih srpskih porodica

 


KOSOVO - Pogled iz Ljubljane

Vreme je za nezavisnost Kosova

Slovenija je u dobroj poziciji da poruku o nezavisnosti Kosova prenese i istovremeno pomogne Beogradu
da lakše manevriše u tim politički teškim vremenima.

KOMENTAR

E, moj Daviniću...

“Znam pravu istinu o Račku, o Markalama, Srebrenici …”, rekao je ministar odbrane Prvoslav Davinić u intervjuu za “Nedeljni telegraf”, “ali još ne smem da je objavljujem”. Verovao sam da će na Davinićev intervju biti mnogo reakcija. I to bučnih. Međutim, niko od aktera političke i intelektualne scene Srbije – nije se oglasio! Ama baš niko!

DESET GODINA OLUJE

SAD preko Sanadera krojio Oluju

"24 sata" u posjedu transkripta koji potvrđuju da je vojna akcija Oluja izvedena pod strogim nadzorom Sjedinjenih Američkih Država. Čovjek zadužen za prenošenje američkih naređenja Tuđmanu, dakle vrhovnom zapovjedniku hrvatskih oružanih snaga bio je – Ivo Sanader!

EKSKLUZIVNO - AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI REPUBLIKE SRPSKE

Stavovi i preporuke

U Banja Luci je 12. i 13. maja pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske održan naučni skup na temu “Republika Srpska – deset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma”, sa preko sto učesnika i šezdeset izlaganja. Među učesnicima su bili brojni srpski akademici, ali i strani gosti kao npr. Elizabet Ren, Obrad Kesić i predsednik Venecijanske komisije. “Koreni” ekskluzivno objavljuju preporuke skupa, koje su svi učesnici usvojili:

početna | arhiva | redakcija | kontakt | vaša pisma | linkovi | između dva broja
NIN
interNacional
SNP Svetozar Miletic
srpsko poslovanje